Petra Borovinsek Ni komentarjev

Otvoritvena zabava v Bike and fun parku Cerkno je 01.05.2018 privabila na Smučarski center Cerkno in v restavracijo Alpska perla številne kolesarje, pohodnike in gurmane. Številni popusti v fun parku in iskanje zlatega zaklada Zlatarsva Azur iz Tolmina so pričarali nepozaben dogodek tako starejšim, kot tudi tistim najmlajšim.  Zaklad so iskali na podlagi namigov, kateri so iskalce popeljali skozi celoten park. Tako so na aktiven način spoznali celotno ponudbo parka.

Bike park, kateri je letos odprl svoja vrata že 27. aprila, je 1. maja obiskalo rekordno število kolesarjev, to je več kot 170, ki so se prepustili adrenalinskim spustom. Večji obisk smo zabeležili le v času kolesarskih tekem, ki potekajo v poletnem času v parku.

Obisku je prispevala tudi skupna promocija z organizatorji tekme Trans Julius, katere zaključni dogodek bo potekal prav v Bike parku Cerkno. Vsem tekmovalcem tekme so nudili trening popust.

Kolesarji so bili navdušeni nad vsemi sedmimi progami. Proge so različne dolžine in različne zahtevnosti. Celotna dolžina vseh prog znaša cca. 10 km. Letos je na novo odprta družinska proga »Marjetica«, ki je še posebej privlačna za najmlajše in neizkušene kolesarje.

Za hiter povratek na start pa poskrbi ena izmed najsodobnejših šest sedežnic  v Sloveniji.

Na dogodku so se lahko vsi obiskovalci zavrteli ob prijetnih plesnih ritmih ansambla Javor.

Bike and fun park Cerkno bo na čelu z Alpsko perlo obratoval vsak vikend, od 10. do 17. ure.

Ekipa Hotela Cerkno