Petra Borovinsek Ni komentarjev

Smučarski Center Cerkno je ponosen partner slovenske akcije »Šolar na smuči«. Ta se je pričela 22. januarja in bo potekala vse do petka, 26. januarja 2018.

Namen akcije je poleg popularizacije smučanja tudi ozaveščanje šolskih otrok o osnovah smučanja in varnosti na smučišču. Te osnove bodo temelj prihodnjim generacijam,  da bomo Slovenci še naprej poznani kot športna nacija.

Akcijo v sodelovanju s Hotelom Cerkno pripravlja in strokovno vodi s svojimi učitelji in demonstratorji Smučarsko društva Novinar. Vsakodnevno se v sklopu akcije pod njihovim strokovnim okriljem uri nekaj manj kakor 100 mladih upov. Mogoče pa se uri med njimi prav na SC Cerkno bodoči/a smučarski/a šampion/ka.

V torek, 23. januarja, je svoje strokovno znanje z njimi na smučišču delil ambasador akcije Jure Košir in trener smučanja Roman Šturm iz smučarske zveze.

Zahvala za sodelovanje in na projektu pa gre tudi slovenski policiji in še posebej organizatorju in pobudniku akcije Urošu Zupanu.

Smučarski center kot partner projekta omogoča vsem sodelujočim otrokom brezplačno smučanje, za animacijo in glasbo pa gre zahvala glavnemu pokrovitelju Perutnini Ptuj.

Nasmeh na otrocih, nam je tudi v letošnjem letu potrdilo, da so preživeti dnevi na smučišču tista nepozabna izkušnja, ki bo še dolgo ostala v njihovem in našem spominu.

Hotel Cerkno (K.D.)